Urban Chase Utrecht groot succes

Afgelopen zaterdag 11 juni 2016 vond voor de eerste keer in Utrecht het evenement Urban Chase plaats. Tijdens dit evenement gingen 200 deelnemers op zoek naar 19 verschillende opdrachtpunten in de stad, met de start en finish op Neude. Deze locaties moesten zij via een aanwijzingenformulier met behulp van familie, vrienden en mensen op straat zien te vinden om vervolgens de snelste route uit te stippelen. Het evenement legt de nadruk op het fun-karakter en is daarom een uitdaging voor zowel sporters als niet-sporters.

De uitdagingen – ChasePoints genoemd – die de deelnemers tegenkwamen lagen verspreid over verschillende locaties in de stad, zoals Stadion Galgenwaard, Domplein, Neude, Zwembad Krommerijn en het Griftpark. Na het volbrengen van 14 punten, waaronder springen uit een hoogwerker, een slang om je nek, codes oplossen in Stadion Galgenwaard, voorbijgangers masseren en karaoke voor een vol terras, kwamen na ruim 4 uur de eerste deelnemers over de finish. Na 6 uur eindigde de race met 200 blije, vermoeide en voldane deelnemers.

Naast de eigen grenzen verlegd te hebben, werd er in totaal ook 2.500 euro opgehaald voor het goede doel Right To Play.

De Urban Chase is op zondag 26 juni voor de tweede keer in Groningen en is op 24 september te vinden in Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *