5 essentiële tips om het lopen vol te houden

Tijdens de Urban Chase zijn er veel dingen onzeker. Dat is ook deel van het avontuur. Maar één ding kunnen we je al wel verklappen voordat de Chase begint: het wordt heel, heel veel lopen! Daarom kun je je er maar beter goed op voorbereiden. Of je nou wekelijks 30km door een bos rent of dit vanaf je luie stoel leest: hier een aantal essentiële tips voor al het lopen dat je gaat doen in de Urban Chase!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tijdens de Urban Chase zijn er veel dingen onzeker. Dat is ook deel van het avontuur. Maar één ding kunnen we je al wel verklappen voordat de Chase begint: het wordt heel, heel veel lopen! Daarom kun je je er maar beter goed op voorbereiden. Of je nou wekelijks 30km door een bos rent of dit vanaf je luie stoel leest: hier een aantal essentiële tips voor al het lopen dat je gaat doen in de Urban Chase!

 

 

  1. Goede schoenen

Okee, natuurlijk spreekt deze voor zich. Maar er zijn een aantal kleine tips die we je mee willen geven buiten het vanzelfsprekende. Zorg dat je de schoenen goed ingelopen hebt. Zowel de zool als de schoen zelf passen zich na verloop van tijd aan aan je voet. Zorg ervoor dat je (vooral met oude schoenen) controleert of de veters nog in orde zijn. Die gaan uiteindelijk een keer stuk en als dat tijdens de Chase gebeurt moet je snel een schoenmaker zoeken of de rest van de dag met een losse schoen en grote blaren lopen!

 

  1. Veel oefenen

En daarmee bedoelen we niet alleen maar hardlopen voor je conditie. Uiteraard is dat de eerste tip, maar ga ook eens een stuk wandelen. Een uur, of twee, of meer als je dat redt. Probeer het tempo laag te houden (neem je hond mee als je die hebt, die zal de dag van z’n leven hebben). De lange lage belasting is heel anders voor je lichaam dan het snelle, intense van hardlopen. Probeer het zowel in het bos als in een stedelijke omgeving te doen, zodat je lichaam gewend raakt aan oneffenheden (in het bos) en de harde impact van beton en asfalt (in de stad).

 

  1. Efficiëntie

In navolging op onze post over het kaartlezen: een grote tip die we je kunnen geven is het efficiënt indelen van je looproutes. Natuurlijk ga je veel lopen, maar er kunnen enkele kilometers van het dagtotaal af als je je route slim indeelt. Een belangrijke sleutel tot de overwinning!

 

  1. Sterke sokken

Denk verder dan alleen goeie schoenen. Tussen je voeten en de speciaal uitgezochte schoenen zit namelijk een belangrijk contactpunt: de sokken. Tegenwoordig zijn er bij veel sport-/natuur- en buitenwinkels goede wandelsokken te vinden. In navolging op tip 3 zijn dit vaak ook net andere sokken dan je bij hardlopen aan zou doen. Je hebt niks aan goede schoenen als je oude, gerafelde sokken aandoet. Dan zul je, letterlijk, zelf op de blaren moeten lopen! Denk ook eens aan compressiesokken. Die zullen je voeten, enkels en kuiten frisser houden tijdens de lange dag. Hier zul je vooral de dag er na enorm blij mee zijn.

 

  1. Stretchen

Stretchen voor en stretchen na. Ook bij de Urban Chase. Het opwarmen van je spieren leidt tot een snellere activatie, betere prestatie en efficiëntere recuperatie. Of in gewoon Nederlands: je bent sneller warm, je loopt makkelijk en je hebt er de dag er na minder last van. Maak je rug, heupen, quadriceps (voorste bovenbenen), hamstrings, kuiten en enkels los voordat het startschot klinkt. Dan ben jij klaar om naar de overwinning te snellen!

 

Word onderdeel van community en krijg de updates in je inbox.

Chase-update vanuit kantoor

De Urban Chase in 2021? Als het aan ons ligt wel! We zijn hier druk mee bezig en hopen binnenkort meer informatie te kunnen delen. Maar tot dat moment houden we je graag even op de hoogte wat wij achter de schermen aan het doen zijn. We merken immers dat er een grote hoeveelheid Chasers zijn die net zo enthousiast zijn als wij dat zijn en als teken van waardering houden we jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Een update vanaf ons (corona-proof) kantoor:

Lees meer

Top 5 items die je altijd bij je moet hebben

Tijdens een Chase (zeker je eerste) komt er veel op je af. Het is makkelijk om dan de essentials te vergeten. Welke zaken moet je in ieder geval altijd bij je hebben? Wij hebben de belangrijkste zaken op papier gezet zodat jij de avond voor je Chase nog kan checken of jij de belangrijkste zaken klaargelegd hebt!

Lees meer

“Onze teamnaam was DURT: De Ultieme RelatieTest!”

De komende periode laten wij een aantal enthousiaste ex-deelnemers aan het woord over hun beste ervaringen met de Urban Chase in het verleden. In deze editie: Vera van Burgsteden, die samen met haar vriend in 2016 meedeed in Groningen!

Lees meer

Ben jij de Chase ambassadeur die wij zoeken?

We zijn op zoek naar een groep Chase ambassadeurs! Een enthousiaste groep mensen die ons helpen met het promoten van het evenement en altijd ideeën mogen aandragen om het evenement te verbeteren. Heb jij het in je?

Lees meer