De Kunst van het Kaartlezen

Geen zorgen: je bent niet in een aflevering van Andere Tijden Sport terechtgekomen. Het is (helaas?) nog steeds 2020 maar we gaan het wel hebben over kaartlezen. Want in de Urban Chase is dat een kwaliteit die je enorm veel voordeel kan opleveren óf je de kop kan kosten, als je het niet kan!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geen zorgen: je bent niet in een aflevering van Andere Tijden Sport terechtgekomen. Het is (helaas?) nog steeds 2020 maar we gaan het wel hebben over kaartlezen. Want in de Urban Chase is dat een kwaliteit die je enorm veel voordeel kan opleveren óf je de kop kan kosten, als je het niet kan! In deze blog nemen wij door welke zaken je op moet letten als je straks met een kop vol adrenaline de weg moet vinden op je smartphone!

Ook in 2020 is het nog handig om te kunnen kaartlezen. Je zal niet snel meer op een overvolle Dam staan met een papieren kaart van een meter bij een meter, maar ook op je smartphone moet je gewoon kunnen kaartlezen. Mocht je dit al helemaal onder de knie hebben, voel je vrij om naar de volgende blogpost door te scrollen. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Bestudeer in de aanloop naar het evenement de kaart van de stad al uitvoerig 

Een goed begin is het halve werk. We hebben het niet nagerekend maar we zijn er wel van overtuigd dat je met een goede voorbereiding al een heel eind komt tijdens de Chase. Als jij weet hoe de stad (ongeveer) in elkaar steekt en bijvoorbeeld de grootste kenmerken van een stad kan vinden, kun je zonder stil te staan al een groot deel van je navigatie regelen. En hoe minder je stil staat, hoe minder tijd je verliest!

Switch tussen de kaarttypes

Veel navigatie-apps hebben tegenwoordig verschillende kaarttypes. Bij Google Maps is dat bijvoorbeeld “Standaard”, “Satelliet” en “Terrein”. Waarschijnlijk gebruik je de “Satelliet”-stand wel vaker om te zien hoe de wereld er van bovenaf uit ziet, maar zeker bij steden met hoogteverschil kan de stand “Terrein” ook voordeel bieden. Let er wel op dat bij de stand “Terrein” vaak wel de huizen en gebouwen verdwijnen van de kaart, wat wel handige referentiepunten kunnen zijn.

Gebruik de 3D-stand 

Ben je genoeg ingezoomd, dan kun je door met twee vingers naar boven te swipen de kaart kantelen, waardoor je als het ware meer vanuit je eigen perspectief naar de stad kan kijken. Veel grote steden hebben tegenwoordig ook de belangrijkste gebouwen in 3D gerenderd in apps als Maps, waardoor je in één oogopslag ziet na of vóór wel gebouw je moet afslaan!

Nieuw: navigeer met AR!

In dezelfde lijn is het tegenwoordig ook mogelijk om je telefoon voor je te houden als je door de stad loopt of fietst en de app een navigatie projecteert over de beelden vanuit je camera! Zo zie je dus over de echte wereld precies waar je heen moet en hoe ver het nog is. Dit kan in de snellere stukje van de Chase een enorm tijdsvoordeel opleveren. 

Last resort: vraag aan een omstander of ze je kunnen helpen!

Mocht je er ondanks al deze tips toch niet uitkomen, hebben wij als Urban Chase natuurlijk altijd nog één belangrijke tip: schaam je niet om hulp te vragen aan omstanders! De Chase kan niet draaien zonder hulp van omstanders. Je zult zien dat mensen het écht geen probleem vinden om te vertellen over hun stad!

Ga met deze tips aan de slag en binnen no-time zal je een meester zijn in 21e-eeuws kaartlezen. We zien je bij de startlijn!

Word onderdeel van community en krijg de updates in je inbox.

“Onze teamnaam was DURT: De Ultieme RelatieTest!”

De komende periode laten wij een aantal enthousiaste ex-deelnemers aan het woord over hun beste ervaringen met de Urban Chase in het verleden. In deze editie: Vera van Burgsteden, die samen met haar vriend in 2016 meedeed in Groningen!

Lees meer

Ben jij de Chase ambassadeur die wij zoeken?

We zijn op zoek naar een groep Chase ambassadeurs! Een enthousiaste groep mensen die ons helpen met het promoten van het evenement en altijd ideeën mogen aandragen om het evenement te verbeteren. Heb jij het in je?

Lees meer

“Een enorm vette uitdaging voor je comfort zone!”

De komende periode laten wij een aantal enthousiaste deelnemers aan het woord over hun beste ervaringen met de Urban Chase in het verleden. In deze editie: Marte Melsen, die enthousiast vertelt over haar eerste van twee deelnames!

Lees meer

5 essentiële tips om het lopen vol te houden

Tijdens de Urban Chase zijn er veel dingen onzeker. Dat is ook deel van het avontuur. Maar één ding kunnen we je al wel verklappen voordat de Chase begint: het wordt heel, heel veel lopen! Daarom kun je je er maar beter goed op voorbereiden. Of je nou wekelijks 30km door een bos rent of dit vanaf je luie stoel leest: hier een aantal essentiële tips voor al het lopen dat je gaat doen in de Urban Chase!

Lees meer